TEVÉKENYSÉGEK

A vállalkozás három fő pillérre épül melyek a mérnöki munkák, az őshonos állatokkal kapcsolatos tevékenységek és a hagyományőrzés. 

A mérnöki munkákkal kapcsolatos információk a "mérnök" menüpont alatt találhatók. Elsősorban a végzettségnek megfelelő vízépítőmérnöki, hidrológusi feladatok ellátását vállalom, de szívesen segítek bármilyen mérnöki gondolkodást igénylő feladatban.

Az őhonos állatok közül elsőként a magyar pásztorkutyákat említem, mert 2005 óta tenyésztője vagyok a pumi fajtának. A Pusztasarja névre keresztelt tenyészetemből sok örömet hozó kutya került már szerető gazdákhoz. Megtiszteltetés számomra, hogy pásztor emberek is szívesen dolgoznak a Pusztasarja nemzetség kutyáival. A pumi tenyésztése mellett annak eredeti munkájára való (terelés) felkészítésben is sikerült eredményeket elérnem, mely tudás bemutatása, átadása szintén része a kínált szolgáltatásoknak, Minderről bővebben a "kutyáim" menüpont alatt érdeklődhetnek.

Már gyermekkorom óta szoros érdeklődéssel viseltettem a lovak iránt így az első adandó alkalommal, amikor lehetőségem nyílt rá saját lótartásba kezdtem. Lovaimat magam idomítottam a csikós hagyományok és erőszakmentes lókiképzés sajátos ötvözetével. A "lovaim" menüpont alatt a hátasok bemutatásáról és a lovas szolgáltatásokról nyerhet ismereteket. 2014-ben lovasoktatói vizsgát tettem, hogy a jogszabályoknak megfelelően lovas szolgáltatást is nyújthassak.

A kutyák és a lovak mellett őshonos juhokat is tartok, mert a kutyáimat ezen jószágok segítségével tanítom a terelés tudományára. Talán nem nagy csoda, hogy az állatok kapcsán egyre növekvő érdeklődéssel fordultam évezredes multú pásztorkultúránk felé. Az idő múlásával szépen gyarapszik mindaz az ismeret, amit a pásztorság széles kincsestárából sikerült begyűjteni, ezt tükrözi a "hagyományőrzés" menü tartalma.

Végül és talán az eddigiektől függetlenül eszközök bérbeadása is szolgáltatásaim között szerepel. A jószágokkal kapcsolatos bemutatóim kapcsán felhasznált mobil, horganyzott karámelemek mindenféle rendezvénynél jó szolgálatot tesznek. Így szívesen használják sportrendezvények területeinek lehatárolásánál (rajt, cél) valamint VIP részlegek lekerítésénél is.